Velocitas verliest in allerlaatste seconden van Futura

Het is het eerste van Velocitas niet gelukt om de eerste wedstrijd tegen Futura op de nieuwe kunstgrasvelden te winnen. De drukbezochte wedstrijd leek lange tijd naar Velocitas te gaan maar, werd uiteindelijk door de ploeg uit Den Haag gewonnen. Het werd 21 – 22.

Tom Glasbeek is de eerste die de vele supporters laat juichen. De maker van de 1 – 0 wordt snel opgevolgd door Mitchell de Boer, die de 2 en 3 – 1 bijschrijft. Velocitas komt in de beginfase sterk en gedreven over.

Christel Zwanenburg met een slimme passeerbeweging op weg naar de korf.

Verdediging soms bijna perfect

Vooral de verdediging maakt het Futura blij vlagen onmogelijk. Het brengt de aanval in de gelegenheid om de voorsprong te vergroten. Dat lukt gedeeltelijk: bij een voorsprong van 5 punten is het Futura dat iets meer grip op de wedstrijd krijgt.

Sanne Glasbeek in actie tegen Futura

Einde eerste helft komt Futura toch wat terug. Met een voltreffer van de ploeg uit Den Haag wordt de tussenstand bepaald op 13 – 12. Het devies van coach Leo van den Bos in de rust: zuinig omgaan met de kansen en Futura niet in het aanvalsritme laten komen. Daar is de ploeg uit Den Haag simpelweg te ervaren voor.

2 voor.. en weer gelijk

Direct na rust maakt Futura de gelijkmaker, waarop Velocitas reageert door tweemaal toe te slaan. Het is het beeld van de tweede helft: zodra Velocitas 2 punten los is, komt Futura weer op gelijke hoogte. Totdat de allerlaatste minuten daar zijn en het slechtst denkbare scenario realiteit wordt.

Een makkelijk gegeven strafworp brengt Futura weer op gelijke hoogte. Een zure tegentreffer maar zeker geen geldige reden tot een aantal slechte beslissingen die gemaakt worden. Het leidt tot een vrije bal voor Futura. De ploeg uit Den Haag twijfelt niet en maakt in de slotseconden de 21 – 22. Een zuur verlies voor Velocitas, dat langere tijd de betere ploeg was.

Mitchell de Boer lost een schot tegen Futura.

Net even wat slimmer = handhaven

Velocitas had langere tijd het betere van het spel, speelde bij vlagen ontzettend sterk en was verdedigend bij vlagen perfect. Om handhaving in de overgangsklasse te bewerkstelligen, zal er net iets slimmer gespeeld moeten worden. Daar heeft Leo met zijn ploeg gelukkig ruim de tijd voor, want voor aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma.

Foto’s: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven