Velocitas verliest thuis van ONDO

Het is korfbalvereniging Velocitas niet gelukt om te winnen van ONDO 1. In eigen huis ging het onderuit met 17 – 20 en staat nu 4e in de competitie. ONDO pakt met de winst de nummer 1 positie in het klassement over en heeft 3 punten meer dan de Leiderdorpers.

Net zoals vorige week start Pieter Paardekoper in de basis bij de Leiderdorpers. Vanwege het blessureleed heeft de oudgediende de zaalschoenen van de wilgen gehaald, waarmee de toeschouwers getrakteerd worden op een nostalgisch aanzicht dat doet denken aan pakweg 3 jaar geleden. Toen nam Pieter afscheid van de selectie met promotie naar de overgangsklasse op het veld. 

ONDO is scherper

De openingsfase gaat nog gelijk op. Mitchell de Boer opent de score met een strafworp, Pieter en Debby Halvemaan schrijven 2 – 1 en 3 – 2 bij. Dan komen de dames uit  ‘s-Gravenzande op stoom. Al snel kijkt Velocitas tegen een achterstand van 4 punten aan. De ruststand van 10 – 15 is zorgelijk en zelfs voor korfbalbegrippen een grote achterstand.

De rust is weer een feestje

In de rust is maar 1 team de baas: supportersvereniging Velodogs. Samen met het publiek maken ze er een feestje van met een spannende tennisballenactie, waarbij heel wat supporters een beste tennisarm laten zien. Sponsor is Franky’s Leiderdorp, waar jullie natuurlijk nu met zijn alleen heengaan om te bowlen. Best goedkoop, dus spare hoeft niet.

Inhaalslag komt te laat

In de tweede helft gaat stukken beter. Velocitas krijgt meer grip op de aanvallen van ONDO en brengt daarmee het tempo van de wedstrijd wat naar beneden. Met punten van onder andere Tom Glasbeek en Ivar van Driel wordt de achterstand teruggebracht naar 3 punten.

ONDO is echter op belangrijke momenten nog steeds dodelijk in de aanval. De aanstaand koploper laat zich niet gek maken door het steeds luider op de deur bonzende Velocitas en houdt tot het einde fluitsignaal de 3 punten voorsprong intact. Eindstand: 17 – 20. 

Volgende week

Zaterdag 1 februari speelt Velocitas thuis tegen Swift 1.De wedstrijd is een pittige en belangrijke: Swift staat op een 2e plaats en heeft 2 punten voorsprong op Velocitas.


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl