Velocitas verliest thuis van VEO

Het is Velocitas niet gelukt om te winnen van VEO. Na eerder verliezen tegen Nieuwerkerk en KVS, was VEO uit Voorburg te sterk. Op het terrein van Velocitas werd het 17 – 21 voor de bezoekende partij.

De Leiderdorpers begonnen scherper dan de bezoekers uit Voorburg. Via twee snelle goals komt Velocitas op een voorsprong. De 2 – 0 komt uit handen van Gwen Haasnoot, die tegen VEO haar basisdebuut maakt en speelt in plaats van Sanne Glasbeek.

Daarna raakt Velocitas het initiatief al snel kwijt. VEO komt scherper voor de dag en neemt bij een stand van 4 – 4 de touwtjes stevig in handen. Op slag van rust beperkt Debby Halvemaan enigszins de schade door het zesde punt voor Velocitas te maken: de ruststand is 6 – 11 in het voordeel van de ploeg uit Voorburg.

Na rust lijkt Velocitas zich in eerste instantie te herpakken. Een aantal snelle punten van Rosa, Lianne en Siem brengen de achterstand terug tot 9 – 12. Wellicht dat een sterke voorzetting nog tot een punt kan leiden.

VEO maakt echter al snel een einde aan de aspiraties van de Leiderdorpers. In 3 minuten tijd scoren de Voorburgers driemaal en is Velocitas weer terug bij af. De wedstrijd is eigenlijk al gespeeld als er nog 20 minuten speeltijd op de klok staat.

Uiteindelijk loopt Velocitas nog iets in maar de einduitslag is terecht: VEO wint met 17 – 21. Velocitas staat na 3 wedstrijden nog op 0 punten. Geen schande gezien het niveau in de overgangsklasse. Wel wordt er uitgekeken naar die ‘ene wedstrijd waar het eindelijk ff meezit’. Iets dat de ploeg op basis van het werklust zeker verdient.

Volgende week gaat Velocitas op bezoek bij OVVO in Maarsen, dat afgelopen zaterdag won bij GKV met 13 – 20.  

Foto’s door: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven