Velocitas verliest van KOAG met 1 punt verschil

Velocitas 1 heeft geen punten weten te bemachtigen in de thuiswedstrijd tegen KOAG uit Krimpen aan de IJssel. De wedstrijd ging met het kleinst mogelijke verschil verloren: het werd 24 – 25.

De Leiderdorpers begonnen met een ietwat gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Tom Glasbeek startte in de basis. Na 3 minuten komt Velocitas nog op voorsprong nadat Ivar van Driel een stip benut. Daarna gaat het lange tijd gelijk op en scoren beide ploegen bijna elke keer om en om.

Christel Zwanenburg in actie tegen KOAG

Bij een stand van 13 – 13 valt de doelpuntenproductie ineens stil aan Leiderdorpse zijde. Velocitas weet in de 10 resterende minuten van de eerste helft niet meer tot scoren te komen. KOAG doet dit wel en heeft een kleine voorsprong als de kleedkamers opgezocht worden: de ruststand is 13 – 15.

Velocitas toont in de tweede helft veerkracht en knokt zich meerdere keren knap langszij. Christel Zwanenburg en Nick van der Zee zijn belangrijk bij een stand van 16 – 18. Met twee mooie treffers houden ze de Leiderdorpers in de wedstrijd.

Sanne Glasbeek en Nick van der Zee in actie tegen KOAG.

Uiteindelijk maakt Velocitas teveel fouten om punten over te houden aan het duel met KOAG. Bij de 20 – 20 gaat het mis. KOAG loopt 3 punten met nog een kleine 10 minuten op de klok. De strijdlust aan Leiderdorpse zijde maakt het nog even heel spannend maar komt net te laat: met 24 – 25

Lange tijd had Velocitas het betere van het spel in huis tegen KOAG. Volgende week speelt Velocitas tegen DES, dat één plek lager staat. Op basis van het spel zou dat geen probleem moeten zijn. Als de slordigheidjes maar achterwege blijven.

Foto’s: Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven