Velocitas verliest van koploper KVA

Velocitas heeft de strijd om de top niet verder weten te ontregelen. Na de winst tegen koploper BEP vorige week, bleek mede koploper KVA een maatje groot: de uitwedstrijd ging verloren met 27 – 17.

Velocitas start tegen KVA met Rosa Hüsken in de basis als vervanger van Simone Laman. Simone is ‘supporter voor een week’ nadat ze vorige week haar tweede gele kaart ontving.

De eerste helft gaat nog grotendeels gelijk op. KVA pakt een snelle voorsprong van
2 – 0, Velocitas komt terug tot 2 – 2. Het is het wedstrijdbeeld van de eerste helft. Telkens als KVA een voorsprong van 2 of 3 punten pakt, knokt Velocitas zich op gelijke hoogte. De ruststand is in het voordeel van KVA, het verschil is minimaal: 11 – 10.

Een goede herstart

Velocitas start in de tweede helft met een aantal lange en goed uitgespeelde aanvallen. Het zorgt voor de gelijkmaker, waarna het scenario uit de eerste helft weer wordt opgepakt. Omdat Velocitas keer op keer een opgelopen achterstand goedmaakt, lijkt de wedstrijd af te stevenen op een spannende slotfase.

Maar dan gaat het mis

Halverwege de tweede helft gaat het mis voor de Leiderdorpers. Het scorend vermogen valt stil. Terwijl Velocitas kans na kans mist, scoort de ploeg uit Amstelveen rustig door. KVA loopt sterk uit en laat het weifelende Velocitas ver achter zich. De einduitslag is uiteindelijk 27-17 in het voordeel van KVA. Een terechte winnaar, al geeft het verschil in punten een vertekend beeld. Velocitas zakt in het laatste kwart van de wedstrijd simpelweg te ver terug.

Derby tegen Pernix

Aanstaande zaterdag neemt Velocitas het voor de 3e keer op rij op tegen een koploper: Pernix uit Leiden is de tegenstander. De derby belooft een spannende te worden: de laatste ontmoeting ging nipt verloren met 21 – 19. Kom jij ook aanmoedigen? De wedstrijd start om 15:30.

Omslagfoto: Simone Laman speelde de thuiswedstrijd nog wel maar was voor één week supporter (door: Willem Zwanenburg, Archief)