Velocitas verliest van koploper Sporting Trigon

Het eerste van Velocitas heeft afgelopen zaterdag geen vuist kunnen maken tegen koploper Sporting Trigon. De uitwedstrijd tegen de Leidenaren werd verloren met 27 – 14.

Velocitas weet dat het lastig gaat worden tegen de koploper, dat tot op heden slechts 1 wedstrijd verloor. Toch blijven de Leiderdorpers goed bij na 2 snelle openingstreffers van Sporting. Na een minuut of 10 spelen staat het 5 – 3 en is de wedstrijd nog niet gespeeld.

Foto van de wedstrijd Sporting Trigon 1 - Velocitas 1
Debby Halvemaan in actie tegen Sporting Trigon (Foto: Willem Zwanenburg).

Na de openingsfase komt Sporting Trigon steeds meer in de wedstrijd. De ploeg uit Leiden is dodelijk in de afronding. Waar Velocitas kansen laat liggen om te scoren pakt Sporting juist elke mogelijkheid met beide handen aan. De ploegen zoeken de kleedkamers op met een stand van 17 – 7.

Foto van de wedstrijd Sporting Trigon 1 - Velocitas 1
Ook Ivar van Driel had moeite om de kansen af te maken (Foto: Willem Zwanenburg).

De aanwijzingen in de rust zijn duidelijk. De kans op een stunt is na 30 minuten korfbal wel verkeken. Blijven spelen en nu wél de kansen afmaken is het devies van coach Leo van den Bos.

Scoren blijft lastig, verdedigen niet

Na rust staat het verdedigend een stuk beter bij Velocitas. In de eerste 10 minuten van de tweede helft wordt er niet gescoord. Het is jammer dat de vizieren bij Velocitas in het tweede part niet scherper staan dan voor de rust: de strakke verdediging wordt niet beloond met doelpunten.

Foto van de wedstrijd Sporting Trigon 1 - Velocitas 1
Simone Laman in een duel om de bal met haar tegenstander (Foto: Willem Zwanenburg).

Dan beginnen aan beide kanten toch wat gaatjes te vallen. Er wordt over en weer gescoord, waarbij Sporting Trigon net wat scherper is dan Velocitas. De Leidenaren winnen de tweede helft met 10 – 7. Eindstand: 27 – 14. Sporting Trigon wint terecht en staat nog steeds stevig bovenaan in de eerste klasse.

Velocitas 2

Sporting Trigon is een tegenstander waar Velocitas het van oudsher lastig mee heeft. Velocitas 2 herkent zich niet in die stelling. Het tweede team van Velocitas speelt zich voor de wedstrijd van Velocitas 1 naar een overwinning: 18 – 22.

Foto van de wedstrijd Sporting Trigon 2 - Velocitas 2
Kelly Bavelaar in actie tegen Sporting Trigon 2 (Foto: Willem Zwanenburg).

Stilte voor de storm

Over 2 weken speelt Velocitas 1 thuis tegen KOAG. De eerste wedstrijd werd verloren met 24 – 21. Kom jij ze in de Does aan de overwinning helpen?

Programma 9 maart:
19:30 Velocitas 1 – KOAG 1
18:20 Velocitas 2 – KOAG 2

Omslagfoto: Willem Zwanenburg

Scroll naar boven