Velocitas verliest van Tjoba en glijdt af naar middenmoot

Het is Velocitas niet gelukt om de belangrijke uitwedstrijd tegen Tjoba te winnen. De wedstrijd in Heer Hendrikskinderen werd terecht gewonnen met 28 – 19 door de sterkere thuisspelende ploeg. Met het verlies zakt Velocitas terug naar een 5e plaats in de competitie, de achterstand op nummer 1 ONDO bedraagt 5 punten.

Geplaagd door blessures

Velocitas weet al voordat de wedstrijd begint dat het een lastige klus gaat worden. De eerste ontmoeting werd gewonnen door Tjoba met 23 – 28. Daarnaast is het aantal blessures fors: Simone Laman, Ivar van Driel en Max Verschoor zijn van belangrijke waarde maar kijken vanaf de bank toe. Pieter Paardekoper maakt voor de tweede keer dit seizoen zijn rentree in Velocitas 1. 

Wisselen na 5 minuten

Coach Leo van den Bos ziet al vroeg in de wedstrijd dat er aanpassingen in de opstelling nodig zijn. Het eerste kwartier kent dan ook veel wissels aan de kant van Velocitas. De Leiderdorpers scoren mee tot en met een gelijke stand van 4 – 4 maar moet vervolgens toekijken hoe Tjoba uitloopt naar 10 – 4. De ruststand van 15 – 9 lijkt een onmogelijke missie.

De tweede helft is eigenlijk niet meer nodig

Het is in de tweede helft dan ook al snel duidelijk dat Tjoba de punten in eigen huis houdt. Beide ploegen scoren bijna beurtelings, waardoor Velocitas niet meer dichterbij komt. Opstekertje voor Velocitas: Rosa Hüsken lijkt steeds meer op haar gemak in het eerste team en maakt er 5. Ook Mitchell de Boer blijft scherp in de afronding met 8 treffers. De einduitslag van 28 – 19 is een forse maar verdiende overwinning voor Tjoba. 

Een mooi wederzien

De supporters van Velocitas kregen nog wel een leuke verrassing richting einde wedstrijd: Kevin de Boer maakt vlak voor tijd zijn rentree in Velocitas 1. Ook hij nam net zoals Pieter Paardekoper afscheid van het eerste maar blijkt na 2 jaar weer/ nog altijd gretig te zijn. Of we hem vaker gaan zien in het groen en blauw, blijft hoopvol afwachten.

Volgende week

Volgende week speelt Velocitas uit tegen Dubbel Zes / Futura. De ploeg uit Den Haag staat laatste. Met 5 punten achterstand op nummer 1 ONDO is het kampioenschap voor Velocitas zeer waarschijnlijk te hoog gegrepen. Voor een goede klassering blijft een overwinning echter hard nodig.


Scroll naar boven