Velocitas verliest van VEO

Het vlaggenschip van Velocitas moest afgelopen zaterdag haar meerdere erkennen in VEO. De thuiswedstrijd ging met 17 – 22 naar de ploeg uit Den Haag. Door het verlies is Velocitas nog lang niet zeker van handhaving in de eerste klasse.

Velocitas startte voor het eerst sinds weken weer met Joachim Jägel in de basis, die voldoende hersteld is van een handblessure. Met een aantal wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week kon Velocitas lange tijd aanhaken bij VEO. De Haagse ploeg had echter een hoger baltempo en wist vlak voor rust een gat te slaan van drie punten. Na 35 minuten spelen stond het 8 – 11.

Na rust kwam VEO een stuk beter uit de startblokken dan Velocitas. Binnen enkele minuten zagen de Leiderdorpers de achterstand groeien tot vijf punten. Coach Wim Schaap besloot in te grijpen en wisselde Kevin de Boer voor Laurens Boudewijn en Sanne Glasbeek voor Liesbeth van den Berg. Even later werd ook Vincent van Westerop in het veld gebracht voor Joachim Jägel, om de dames aan Leiderdorpse zijde meer te ondersteuning te bieden.

Het mocht echter niet baten. VEO wist het intiatief te behouden en won de wedstrijd met dezelfde marge die het vroeg in de tweede helft had opgebouwd. Het werd 17 – 22 voor de ploeg uit Den Haag.

Velocitas zal nog aan de bak moeten om degradatie te ontlopen. Directe concurrenten ONDO en Rapid wisten wel te winnen, waardoor Velocitas nog maar twee punten boven de degradatiestreep staat. Met nog twee speelronden te gaan is het behalen van punten geen overbodige luxe meer voor de Leiderdorpers.