Velocitas werkt zich in tweede helft langs KIOS

Velocitas is sinds zaterdag 2 punten rijker. Laat in de tweede helft werken de Leiderdorpers zich thuis langs KIOS uit Nieuw Vennep. De doelpuntrijke wedstrijd wordt gewonnen met 25 – 21.

KIOS trommelt supporters op

KIOS staat een-na-laatste en moet vechten voor behoud in de eerste klasse. Aan de supporters ligt het in ieder geval niet: die zijn met een redelijk aantal supporters/ vanuit Nieuw-Vennep naar Leiderdorp vertrokken. Een 10 voor de inzet, een 2 voor de (muzikale) uitvoering. De trommels uit Nieuw Vennep stoppen alleen bij een spelhervatting in het voordeel van KIOS.

Velocitas heeft afgelopen seizoen laten zien het niet vies is van werkkorfbal. Dat is ook vandaag hard nodig, want tegen tegen KIOS gaat het niet vanzelf. Dat begint al vóór aanvang van de wedstrijd. Fenna de Boer is geblesseerd, Kelly Bavelaar is haar vervangster.

Gelijke stand na 30 minuten

Werkkorfbal of niet, er vallen genoeg doelpunten in de eerste helft. Ook de felle duels tussen Nick van der Zee en zijn heer zijn de moeite waard. Nick maakt het volgens de scheidsrechter net wat te b(l)ont, waardoor de bal een aantal keer op de stip belandt. De verdediger van Leiderdorp laat zich echter niet gek maken en herpakt zich in de tweede helft met een reeks belangrijke onderscheppingen. Ook de gelijkmaker op slag van rust komt van zijn hand: 14 – 14.

De tweede helft is beter

Niet alleen Nick kent een ijzersterke tweede helft. Ook Kelly Bavelaar pakt haar rol als vervanger met verve op en speelt alsof ze nooit is weggeweest. Ook Tom Glasbeek speelt niet onverdienstelijk. De twee benadrukken een sterk optreden met een mooie combinatie. Kelly krijg een diepe bal en speelt na een schijnschot Tom vrij. Die aarzelt niet en en trakteert het publiek op een mooie afronding.

De late beslissing

Nadat Sanne Glasbeek de stand naar 18 – 16 brengt, komen beide ploegen lange tijd niet tot scoren. Velocitas heeft het betere van spel en KIOS wat pech in de afronding. Een vrije bal voor de gelijkmaker draait tot opluchting van de Leiderdorpers uit de korf. Debby Halvemaan twijfelt daarna geen seconde en brengt de stand op 21 – 19. Ivar van Driel beslist de wedstrijd even later met een bekeken afstandsschot. De wedstrijd is gespeeld. 

Een terechte (publieks)wissel

In de laatste minuten speelt Velocitas de wedstrijd rustig uit. De publiekswissel van Kelly komt vlak nadat Tom Glasbeek een bal uit de lucht grijpt en knap omzet tot doelpunt. Einduitslag: 25 – 21. Het fanatieke publiek van KIOS heeft zijn best gedaan maar vertrekt uiteindelijk met stille trom. 

Volgende week

Met de verdiende overwinning komt Velocitas op een gedeelde derde plaats. Tweede staat Tjoba, met 1 punt meer. De eerste plaats lijkt een zekerheidje voor ONDO, dat 4 punten los is. Volgende week speelt Velocitas tegen de nummer 6 op de ranglijst: Roda.


Omslagfoto (archief): Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven