Velocitas wint met overtuiging van Phoenix

Velocitas heeft de eerste thuiswedstrijd met overtuiging weten te winnen. Tegen Phoenix uit Zoetermeer werd gewonnen met 20 – 13.

Even leek het erop dat het wedstrijdprogramma van Velocitas letterlijk en figuurlijk in het water zou vallen. De hevige regenval van vrijdag en zaterdag zorgden voor een waterfestijn op de kunstgrasvelden. Pas nadat vrijwilligers urenlang waren bezig geweest om het water van het veld te dweilen konden de wedstrijden in de middag doorgaan.

Velocitas begon scherper aan de wedstrijd dan vorige week. De beginfase ging erg gelijk op, waarbij beide teams rustig op zoek gingen naar de kansen. Bij een stand van 2 – 2 namen de Leiderdorpers het initiatief. Velocitas liep uit naar 7 – 3 dankzij punten van Debby Halvemaan en Joachim Jägel.

Phoenix bleek echter niet snel van zijn stuk te brengen. De ploeg uit zoetermeer toonde veerkracht door bij de opgelopen achterstand de rust te bewaren. Phoenix bleef zoeken naar de goede kansen en dat loonde. Bij rust was de voorsprong van Velocitas geslonken tot één punt: 9 – 8.

Direct na rust wist Velocitas de opmars van Phoenix een halt toe te roepen. Kevin de Boer en Debby Halvemaan wisten de marge te vergroten naar 10 – 8 in het voordeel van de Leiderdorpers. Ivar van Driel bracht het gat terug naar vier punten dankzij een benutte strafworp en een geplaatst afstandsschot.

De Leiderdorpers waren in de tweede helft veel sterker dan Phoenix. Verdedigend stond het uitstekend bij Velocitas, dat weinig moeite had om de aanvallen van de Zoetermeerders in de kiem te smoren. Velocitas won de wedstrijd met een comfortabele einduitslag van 20 – 13. Aanstaande zaterdag krijgt het vlaggenschip van Velocitas CSL uit Britsum op bezoek, dat na één gespeelde wedstrijd nog ongeslagen is.

Foto’s: Frans van Herwijnen