Velocitas wint moeizame wedstrijd tegen hekkensluiter Dubbel Zes/Futura

Velocitas heeft het verlies van vorige week enigszins rechtgezet. Na een lastige eerste helft winnen de Leiderdorpers uiteindelijk verdiend met 17 – 22 van hekkensluiter Dubbel Zes/ Futura 1. Met 1 wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten staat Velocitas nu op een derde plaats.

De thuiswedstrijd

Bij de eerste ontmoeting tussen beide teams had Velocitas ook al moeite.

Blessure-arm

Het is minder dringen geblazen op de blessurebank van Velocitas. Ivar van Driel begint weer in de basis, waardoor de ‘vetrouwde’ opstelling van een aantal maanden geleden weer wat dichterbij komt. Even rustig inkomen is er echter niet bij. Dubbel Zes/Futura 1 vecht tegen directe degradatie en begint de eerste minuten fanatiek aan de wedstrijd.

Verdediging redt eerste helft

In de eerste helft Velocitas speelt rommelig, gaat slordig met de kansen om en maakt het zichzelf erg lastig. Nick van der Zee en Tom Glasbeek zijn gelukkig weer erg sterk in de rebound. De frustratie op de gezichten is duidelijk zichtbaar als wéér een aanval niet tot een goed uitgespeelde kans lijkt. Na 30 minuten korfbal zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een gelijke stand van 9 – 9.

Een wedstrijd met 2 helften en 2 gezichten

Een goede speech van coach Leo van den Bos breekt de schulp van de Velocitas selectie. Ivar heeft aan 1 helft inkomen genoeg en laat direct zijn klasse zien met een aantal belangrijke schoten. Ook Debby Halvemaan is haar dame de baas, die vaak geen andere uitweg ziet dan de overtreding. De toch al sterk spelende Debby strooit daarnaast met de assists, waardoor het hele team meermaals profiteert.

Als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit, staat er een positieve uitslag van 17 – 22 op het scorebord. Op basis van de eerste helft onverdiend, op basis van de tweede meer dan. Zeker gezien het soms fysieke spel van Dubbel Zes, dat vocht voor wat het waard was.

Volgende week

Met de overwinning kruipt Velocitas weer iets omhoog en staat het nu op de 3e plaats. Een ietwat vertekend beeld, aangezien nummer 1 en 2 ONDO en Tilburg een wedstrijd minder gespeeld hebben. Op 7 maart speelt Velocitas weer: dan komt KIOS op bezoek in Sporthal de Does.

Scroll naar boven