Velocitas wint ook van Refleks en staat ongeslagen bovenaan in eerste klasse

Leiderdorp – Velocitas staat na afgelopen zaterdag ongeslagen bovenaan in de eerste klasse. De derde wedstrijd tegen Refleks werd overtuigend met 19 – 8 gewonnen, waardoor de Leiderdorpers de enige in de poule zijn die nog geen punten hebben laten liggen.

Beiden foutloos

Zowel Refleks als Velocitas hadden na 2 wedstrijden nog geen punten gemorst, al maakte Velocitas het vorige week wel heel erg spannend. De ontmoeting met de ploeg uit Rijswijk belooft een interessante pot te worden. Niet in de laatste plaats omdat de zoon van Velocitas coach Richard op het veld stond. In het shirt van Refleks weliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zo vader, niet zo zoon

Het is in ieder geval Schouten Senior die een goed gevoel overhoudt aan de openingsfase van de wedstrijd. Velocitas start scherp en slaat direct een groot gat dankzij goals van Lianne, Nick, Tom en Siem. Pas bij de 5 – 0 slaat Refleks toe, waarna de doelpuntenproductie bij Velocitas stilvalt.

Scoren doen we wel weer in de tweede helft

Het zorgt voor een beetje rommelige eerste helft. De kansen blijven bij Velocitas maar worden niet omgezet in doelpunten. De verdediging staat als een huis, waardoor de bezoekers ook niet echt dichterbij komen. De ruststand is een bescheiden 8 – 4. Velocitas is veel beter maar Schouten junior hoeft zich niet te schamen bij het avondeten.

Nick geeft de beslissende tik

Na rust opent Refleks nog de score maar is het Velocitas dat dankzij een afstandsschot van Nick weer stevig de regie pakt. Nick speelt een zeer sterke wedstrijd en zou naast zijn uitstekende verdedigende spel ook nog eens 4 keer scoren.

Een rustige slotfase is ook wel eens fijn

In de slotfase weten beide partijen al even dat de wedstrijd gespeeld is. Er wordt nog wel genoten aan de zijlijn. Onder andere van Mitchell, die nog 3 mooie afstandsschoten weet te raken. Ook Rosa prikt er nog een paar punten bij en maakt er uiteindelijk 3.

Volgende week: HKV

 Bij een stand van 19 – 8 fluit de scheidsrechter af. Velocitas kan tevreden terugkijken op de wedstrijd tegen Refleks. Met name het grote aantal doelpuntenmakers geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen HKV/ Ons Eibernest van aankomende zaterdag. De Hagenaars zijn na speelronde 3 nog altijd op zoek naar de eerste punten.

Scroll naar boven