Velocitas wint overtuigend van Roda in eerste/ laatste/ voorlopige zaalwedstrijd van 2021

Coach Richard Stouten heeft zijn eerste overwinning met Velocitas 1 te pakken. In een nu al bijzonder zaalseizoen begint Velocitas 1 overtuigend in de 1e klasse: het wordt 21-5 voor de Leiderdorpers in een lege sporthal de Does waar ook supportersclub Velodogs zijn stempel op de wedstrijd drukt.

Wedstrijd terugkijken!

Via onderstaande video kijk je de wedstrijden van Velocitas A1 en Velocitas 1&2 terug. livestream terug. De A1 start op 8:17. Het tweede begint op 40:27. Velocitas 1 bekijk je vanaf 1:47:15.

Sfeermakers Velodogs moeten bedelen om snoertje

Dat de leden alsnog konden kijken naar de wedstrijd, is voornamelijk te danken aan de Velodogs, dat werkelijk alles uit de kast trok om de publiekloze sporthal wat sfeer te geven. Met een gigantisch spandoek en een livestream met live commentaar (via mobiel, want de Sporthal de Does wilde het enthousiaste Velodogs geen toegang tot de internetaansluiting geven), leek het bij vlagen op een wedstrijd uit de korfballeague. We noemen ze gewoon bij naam: Jop, Rembrandt, Timo, Marlies & Klaas: jullie zijn fantastisch, bedankt!

Met twee vingers in de neus is juist veel lastiger

Ook op het veld is de openingsfase veelbelovend. Beide partijen starten fysiek en met overtuiging. Gelukkig laat de prima fluitende scheidsrechter veel doorgaan. De openingstreffer is voor de ploeg uit Westzaan maar Velocitas maakt al snel gelijk. Het fanatieke bij de ploeg van coach Richard spat ervan af, met name in de verdediging spelen de Leiderdorpers va-banque. Roda voelt elke aanval de schotklok in de nek hijgen, wat leidt tot een reeks aan plaatsingsfouten en schoten die de korf niet halen.

Gaan we nou ineens mooi doen?

Tot een kwartier voor rust staat het slechts 5 – 1. Het is uiteindelijk een geplaatst schot van Sanne Glasbeek dat de aanzet is voor een doelpuntenregen. Diezelfde Sanne speelt enkele minuten later Tom fantastisch aan, die het net zo mooi met 1 hand afmaakt. Siem zet de ruststand op het scorebord: 12 – 3.

Bijna een beetje spannend

In de tweede helft lijkt Velocitas heel even mee te gaan in het gehaaste spel van Roda. Maar gelukkig kan het terugvallen op een ijzersterke verdediging. Debby en Tom zitten er bovenop en Mitchell wint bijna al zijn duels in de rebound. Als Siem dan ook nog eens zijn schoten gaat maken, gaat het heel hard en is Roda gezien.

Zaakschoon
De sponsor van ons gigantische spandoek: Zaakschoon.nl!

Kennen jullie deze al?

Als uiteindelijk de heer van Ivar (veel te laat) gewisseld wordt, is de wedstrijd al gespeeld. Het spel van Roda is te statisch en Velocitas heeft in de aanval meer variaties op de plank liggen dan dat er varianten van het coronavirus in omloop zijn. Roda komt de laatste 18 minuten(!) niet meer tot scoren. Velocitas wint dik verdiend.

Een kritische blik heeft geen halfvol glas nodig

Met de 21 – 5 winst kan Coach Richard tevreden terugkijken op het zaaldebuut. Een snelle blik op de coach tijdens de wedstrijd doet echter vermoeden dat de leermeester nog genoeg punten bij zijn ploeg ziet die beter kunnen. We geloven op zijn woord maar genieten als professioneel zijlijn-coach gewoon even na van de eenzijdige wedstrijd.

2022: genieten of een koude Does?

Toch zal Richard net als de rest nog even de verwachtingen moeten temperen. In het huidige klimaat lijkt lekker trainen en spelen tot de goede voornemens voor volgend jaar te behoren. Geen slecht idee, om daar nu al mee te beginnen. Wellicht dat ze bij de Does dan nog een gaatje in de drukbezette router kunnen vinden.

Jop koopt zijn spandoeken graag op de groei.
Scroll naar boven