Velocitas wint van DES en handhaaft zich in eerste klasse

Korfbal – Velocitas komt volgend jaar weer uit in de 1e klasse van de zaalcompetitie. Afgelopen zaterdag wonnen de Leiderdorpers met 26 – 19 van DES uit Delft, waarmee het laatste benodigde punt voor handhaving een feit is.


Deze wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Grand Café Hofplein, voordelig genieten van lekker eten aan het Winkelhof in Leiderdorp.


Velocitas start scherp

In een sfeervolle sportcomplex de Does zien toeschouwers dat Velocitas goed aan de wedstrijd begint. Debby Halvemaan opent de score met een mooi afstandsschot, opgevolgd door treffers van Ivar van Driel en Christel Zwanenburg. DES laat zich echter niet uit het veld slaan en komt in eerste instantie nog gelijk tot 3 – 3.

Velocitas speelster staat klaar voor een vrije bal tijdens korfbalwedstrijd Velocitas - Des
Christel Zwanenburg neemt een vrije bal tegen DES, op aangeven van Nick van der Zee.

Daarna is het Velocitas dat de baas is. Tweemaal toe wordt er een voorsprong van 6 punten gerealiseerd aan de hand aantal snel uitgespeelde aanvallen en mooie combinaties. Max Verschoor is een ware plaag voor de ploeg uit Delft. De Leiderdorpse speler weet meerdere strafworpen te verzilveren. Ook de keuze van zijn heer om afstand te houden in de verdediging wordt door Max met twee treffers snel afgestraft.

Velocitas speler Max Verschoor verdedigt zijn tegenstander tijdens de korfbalwedstrijd Velocitas 1 - Des 1
Max Verschoor maakte het zijn tegenstander bij vlagen onmogelijk.

Tegen het einde van de eerste helft stokt de doelpuntenproductie enigszins bij de Leiderdorpers, waardoor de ruststand nog geen zekerheid biedt. De teams gaan rusten met een stand van 15 – 12.

De tips van Velocitas coach Leo van den Bos in de rust waren duidelijk: verdedigend geconcentreerd blijven en geen onnodige strafworpen en vrije ballen weggeven.

In een kwartier naar de winst

Binnen een minuut na aanvang van de tweede helft scoort Velocitas de 16 – 12. Hierna lieten de Leiderdorpers er geen twijfel over bestaan wie de betere van de avond was: in een kwartier werd de voorsprong opgebouwd naar bijna 10 punten.

Coach Leo van den Bos benutte de zekere voorsprong door wat spelers uit het tweede speeltijd te gunnen. Het tweede team van de Leiderdorpers wist een uur eerder ook handhaving veilig te stellen.

Mitchell de Boer springt naar de bal onder de korf tijdens de korfbalwedstrijd Velocitas - DES
Mitchell de Boer in actie onder de paal.

Velocitas in de overgangsklasse

Met een eindstand van 26 – 19 kan Velocitas tevreden terugkijken op de wedstrijd. Nog belangrijker: handhaving in de eerste klasse is twee wedstrijden voor het einde van de competitie in veiligheid gebracht. Nu is het vooruitkijken naar het veldseizoen: daar wacht de zware taak om handhaving in de overgangsklasse in veiligheid te brengen.

Foto’s: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven