Velocitas wint van Dindoa en staat bovenaan in mini-competitie

Velocitas staat na 2 wedstrijden ongeslagen bovenaan in de eerste klasse van de zaalcompetitie. Na de overwinning op Roda is Velocitas ook te sterk voor Dindoa: in een fysiek duel winnen de Leiderdorpers knap met 23 – 19.

Een goede start is het halve werk

In een fantastisch versierde Does speelt Velocitas zichzelf overtuigend naar een 6 – 3 voorsprong en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Dindoa speelt op dat moment meer tegen zichzelf dan tegen Velocitas en komt er maar mondjesmaat aan te pas.

Een rommeltje

En dan valt de doelpuntenproductie angstvallig stil. In eerste instantie weten beide ploegen niet de korf te vinden. Er zijn veel rommelige momenten, waarbij plaatsingsfouten de grootste boosdoeners zijn. Ivar van Driel heeft meermaals pech en ziet zijn schoten via de bovenkant de korf weer verlaten. Dindoa laat zien waarom het op het veld overgangsklasse speelt en schiet in een kwestie van minuten maar liefst 6 keer op rijk raak. Ineens staat de ploeg uit Ermelo op een riante 6 – 9 voorsprong.

Het is uiteindelijk Tom Glasbeek die de doelpuntenmachine weer aan de praat krijgt. Debby Halvemaan haakt aan met een mooi schot, waarna Mitchell de Boer met een stip de stand weer gelijk trekt. Een mooi balletje van Siem van Osnabrugge met 1 hand brengt Velocitas weer even op voorsprong. 

Fysiek + Apelleren

Ook in de tweede helft blijft het spel fysiek. Ivar van Driel en zijn heer liggen vaak op de grond: soms samen en soms alleen. Het levert beide ploegen een reeks aan vrije ballen en strafworpen op, die met wisselende mate van succes benut worden. De scheidsrechter heeft het niet makkelijk met de twee appellerende ploegen, die om beurten de voorsprong op het scorebord pakken. De wedstrijd blijft daardoor lang spannend, het is wachten tot 1 team het initiatief pakt.

Lianne is op dreef

Bij een gelijke stand van 17 – 17 is het uiteindelijk Lianne van Meurs die de wedstrijd weer naar Leiderdorpse zijde trekt. Met een knap schot maakt ze de 18 – 17. Het hoogtepunt van Lianne moet dan nog komen: bij een voorsprong van 20 – 18 weet Lianne haar dame ongenadig te blocken bij een vrije bal, met een staande ovatie van het publiek als gevolg.

Ivar vindt de handleiding van de korf

Pieken op het juiste moment is een kwaliteit. Ivar vindt zijn schot terug en weet in de slotfase meermaals te scoren, waardoor Velocitas ineens eenvoudig wegloopt bij de ploeg uit Ermelo. Dindoa blijft strijden maar komt niet meer in de buurt. Velocitas wint ook zijn tweede wedstrijd. Eindstand: een knappe 23 – 19. 

Volgende week

Met de overwinning staat Velocitas nu bovenaan in de aangepaste competitie, die nu maar 4 ploegen kent. Volgende week speelt het eerste weer thuis: om 20:00 uur komt Sparta op bezoek, dat afgelopen zaterdag 16 – 16 gelijk speelde tegen Roda en nu 1 punt heeft. Kom jij ook aanmoedigen? 
 

Scroll naar boven