Velocitas wint van koploper BEP en zet belangrijke stap richting handhaving in de overgangsklasse

Het eerste team van Velocitas heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap richting handhaving in de overgangsklasse gezet. De uitwedstrijd tegen koploper BEP in Purmerend werd gewonnen met 16 – 20.

Omslagfoto: Tijdens eerste ontmoeting tussen BEP en Velocitas wist BEP nog te winnen (Willem Zwanenburg, archief).

Een gewaarschuwd team….

De stunt van afgelopen zaterdag is een herhaling van het laatste weerzien tussen de 2 teams. In de zaalcompetitie werd er gewonnen met 30 – 23. BEP start gewaarschuwd aan de wedstrijd maar kan niet voorkomen dat de ploeg uit Leiderdorp eigenlijk de hele wedstrijd lang de regie in handen heeft. Dat begint al in de eerste minuut, als Ivar van Driel de eerste van de middag maakt. Uiteindelijk vindt Ivar maar liefst 8 keer het binnenste van de korf.

STRAKKE VERDEDIGING BRENGT RUST

Telkens als BEP op gelijke hoogte komt, slaat Velocitas terug. Slechts 1 keer komt Velocitas op achterstand, de rest van de wedstrijd is het BEP dat jaagt op de gelijkmaker. Het vrije spel van de aanvallers wordt mogelijk gemaakt door de ijzersterke verdediging van de Leiderdorpers. Het zet de aanval uit Purmerend bij vlagen helemaal vast. Ook in die laatste 10 minuten, als BEP alles op alles zet om puntverlies te voorkomen.

Het strakke werk in de verdediging stelt Christel Zwanenburg en Sanne Glasbeek in staat om de verlossende 3 en 4 punten verschil te maken. Het is voldoende voor een verdiende overwinning: bij 16 – 20 fluit de scheidsrechter af. Velocitas loopt verder weg van de laatste plaats en zet daarmee een belangrijke stap richting handhaving in de overgangsklasse.

De huidige stand in de poule van Velocitas.

Met het verlies staat koploper BEP niet langer alleen op de eerste plaats. Maar liefst 3 teams hebben nu evenveel punten als BEP: KVA, de Meervogels en Pernix. KVA is de volgende tegenstander van Velocitas, dat volgende week op bezoek gaat bij de ploeg uit Amstelveen. Of de tweede uitwedstrijd op rij ook een tweede stunt in petto heeft, moet blijken.

Scroll naar boven