Velocitas wint van SDO 1

De voorbereiding op deze wedstrijd begon vorige week, toen uit van SDO 1 met 13-2 nipt werd verloren. Om aansluiting te houden bij de top van het klassement, moest thuis tegen SDO 1 gewonnen worden.

Een gewaarschuwd man telt voor 2

Tactische besprekingen, evenwichtige opstelling, analyse van de tegenstander en een extra potje tienen op de training waren de voornaamste voorbereidingen op de thuiswedstrijd tegen SDO 1.

Toch verliep de voorbereiding niet als gehoopt. Martin Habraken kon de zenuwen niet de baas, en moest, door een innige omarming van de toiletpot, afhaken. Hans v/d Windt werd de druk ook te hoog, en vluchtte naar Praag. Ilse van Engelen is nog herstellende van een blessure. Tot overmaat van ramp verstopt Marit Visser zich achter een kinderwagen.

Succesvolle transferperiode

Gelukkig kon het achtersteven van onze vereniging vertrouwen op invallers en een bank vol met reserve spelers. Met Adi en Marc in de basis werd met zelfverzekerdheid begonnen aan de wedstrijd.

De eerste 10 minuten bleef het 0-0, wat ons vertrouwen sterkte en wat SDO 1 uit evenwicht bracht. Tot de rust ging het gelijk op, maar moesten we na 30 minuten met een kleine achterstand de rust in. We roken onze kansen en voelde ons gesteund door onze supporters, die rijen dik achter de hekken stonden aan te moedigen. 

Topsport: opstaan als het moet

In de tweede helft moest het gebeuren. Ine Tijdens maakte haar kwaliteiten als spelverdeler waar. Veel verdeeldheid bracht zij achter de linie van SDO, waardoor Sabrina Oudshoorn, keer op keer, op volle snelheid kon doordringen in de paalzone. De rebound werd verzorgd door Anita Van Bentum, die, met ongekende sprongkracht, hoog boven de tegenstander de bal in de aanval kon houden. Arjen van Bentum kon met nooit eerder vertoonde looplijnen zichzelf in schotpositie brengen.

Het duurde niet lang of 5-5 werd op het scorebord genoteerd. Verwarring bij SDO was groot en was het de coach van SDO die de scheidsrechter wees op onbekende spelregels en door niemand anders waargenomen overtredingen.

Let’s make Velocitas great again

Alle voorbereidingen en inspanningen werden beloond, en brachten Velocitas op voorsprong. SDO probeerde met een offensief het tij te keren maar stuitte daarbij op Rob Bekooy en Jantine de Zwijger, die samen een ondoordringbare muur vormde. Een muur waar Donald Trump jaloers zou zijn. Reservespelers werden speelminuten gegund, om actief deelgenoot te zijn van de naderende overwinning. Tom Spek en Rembrandt Kanbier gaven de wedstrijd een jeugdige impuls.

Velocitas hield stand, en kon 8-6 als eindstand worden genoteerd.

De 9e man (of vrouw)

Velocitas 9 bedankt de trouw supporters en bovenal alle invallers, waarop Velocitas 9 keer op keer mag rekenen. 

Scroll naar boven