Velocitas wint van Swift en behoudt aansluiting met top van klassement

Velocitas heeft zich na het verlies van vorige week tegen ONDO goed herpakt. In een sleutelduel met Swift schrijven de Leiderdorpers na 50 minuten korfbal 2 punten bij: de wedstrijd eindigt in 24 – 22. Velocitas staat nu derde in de zaalcompetitie.

Er gebeurt veel in de wedstrijd tussen Velocitas en Swift. Het grote aantal bezoekers ziet beide ploegen veel scoren. Onder andere door Tom Glasbeek, die weer fit is en in de basis begint. Het blijft nog even wachten op Simone Laman, die nog steeds herstellende is van enkelblessure.

Het gaat een keer gebeuren dat iemand zijn vinger kneust vanwege de teamspirit. Let maar op.

Geluk dwing je af, toch?

Swift is in de eerste helft iets sterker. Velocitas blijft gelukkig de aansluiting vinden maar is zoekende naar het geluk. Zeker als Ivar van Driel vlak voor rust met een liesblessure uitvalt. De aanvaller heeft op dat moment al 5 punten voor zijn rekening genomen. De krappe ruststand van 13 – 14 lijkt dan ook een stuk voordeliger voor de Amsterdammers.

Per seconde wijzer

Per Bosman vervangt Ivar. Coach Leo van den Bos ziet zich door de wissel genoodzaakt om een wijziging in de vakken toe te brengen. Nick van der Zee verhuist tijdelijk naar het andere vak, waardoor Mitchell de Boer en Per een duo vormen. Laatstgenoemde kent een ijzersterke invalbeurt. De uiteindelijk 9 (!) doelpunten van Mitchell zijn deel toe te schrijven aan het puike werk in de rebound. Ook Debby Halvemaan speelt onbaatzuchtig en brengt keer op keer de juiste mensen in stelling. 

Per Bosman kent een goede invalbeurt en is belangrijk in de rebound.

Wisselen is een vak, Leo is de vakman

Die tweede helft is net zo spannend als de eerste. Het verdedigende werk van Nick is van grote klasse, wat leidt tot irritaties bij de tegenstander. Hier en daar is er wat tumult. Zo nu en dan loopt een coach het veld in om wat aanwijzingen aan de scheidsrechter te geven. Deze houdt zijn hoofd koel en houdt de kaarten op zak.

Het zijn uiteindelijk de wissels die de beslissing brengen. Kelly Bavelaar komt erin voor Rosa Hüsken en komt erg sterk voor de dag. Ook deze wisseltruc blijkt uiteindelijk een sterk staaltje coaching: Rosa komt al snel terug in het andere vak en beslist met een mooi afstandsschot de wedstrijd. Een spannende pot eindigt in 24 – 22. 

Elke week is beslissend

De twee punten zijn belangrijk voor Velocitas, dat nu de derde plaats deelt met Swift. Volgende week speelt Velocitas in Goes. Daar wacht Tjoba, dat met 9 punten de vijfde plaats in het klassement inneemt. In deze poule kan iedereen van elkaar winnen. En daarmee is elke wedstrijd een sleutelduel.


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven