Velocitas wint van VZOD en eindigt als tweede in de zaalcompetitie

Leiderdorp – Korfbalvereniging Velocitas heeft de laatste wedstrijd van het zaalseizoen gewonnen tegen VZOD uit Kudelstaart. In eigen huis werd het 28 – 18 voor de Leiderdorpers. Met de winst eindigt Velocitas op de tweede plaats in de tweede klasse van de zaalcompetitie.

Het was alweer even geleden dat Velocitas aan de bak moest: mede door de voorjaarsvakantie was het eerste team van Velocitas de afgelopen twee weken vrij. Het was dan ook de vraag of Velocitas het ritme van voorgaande wedstrijden weer kon oppakken.

Na het fluitsignaal gingen beide teams nog heel even gelijk op. VZOD wist elk punt van Velocitas te beantwoorden met een tegentreffer en kwam zelfs even op een voorsprong van 3 – 4. Vanaf dat moment namen de Leiderdorpers echter de touwtjes stevig in handen. In een mum van tijd werd er een gat geslagen van drie punten en eerste helft schoot Velocitas bij vlagen erg scherp. Uiteindelijk was de ruststand een verdiende 15 – 8 voor de Leiderdorpers.

Ook na rust wist Velocitas de juiste mensen in stelling te brengen. In de aanval waren dit voornamelijk Ivar van Driel en Joachim Jägel, die samen meer dan de helft van alle punten aan Leiderdorpse zijde zouden maken. VZOD probeerde het wel maar zag zich zo nu en overklast door Velocitas, dat de ruime marge wist te behouden én uit te breiden. Toen er na 60 minuten korfbal werd afgefloten was de stand 28 – 18 en sluit Velocitas de zaalcompetitie met een positief gevoel af.

Met het behalen van de tweede plaats kijkt Velocitas met gemengde gevoelens terug op het zaalseizoen. Lange tijd werd er meegedaan om de titel maar bleek het Haagse Futura de sterkste in de poule. Toch waren zowel de resultaten als het spel gedurende de zaalcompetitie erg goed. De kwaliteit van Velocitas blijkt te zitten in de breedte: in bijna alle zaalwedstrijden wist elke speler tot scoren te komen. Het is dan ook te hopen dat de Leiderdorpers hier vertrouwen uit kunnen halen voor het laatste gedeelte van de veldcompetitie, waar Velocitas uitkomt in de eerste klasse.

Scroll naar boven