Foto van een bal die richting de korf gaat

Velocitas zet belangrijke stap naar handhaving in overgangsklasse

Velocitas heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om handhaving in de overgangsklasse. De debutant won met 12 – 16 van hekkensluiter Die Haghe, waarmee de Leiderdorpers nu op 3 punten afstand van de laatste plaats staan. Met de tweede overwinning op rij komt Velocitas ook op gelijke hoogte met VEO.

Op tijd bij de les

Vorige week had Velocitas een wake up call nodig om een vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken. Een wijze les die is blijven hangen, want op het veld van Die Haghe vlogen de Leiderdorpers uit de startblokken.

Een vroege openingstreffer van Ivar van Driel opende de score. Daarna ging de score nog heel even gelijk op, maar waren het de Leiderdorpers die op het scherpst van de snede schoten. Met goals van onder andere Christel Zwanenburg, Mitchell de Boer en Joachim Jägel liepen de Leiderdorpers uit naar een 2 – 6 voorsprong.

Schakelen zonder remmen

Die Haghe wachtte niet af en bracht al snel een lange heer in de ploeg. Velocitas zag zich genoodzaakt om het aanvalsspel aan te passen. Dat gebeurde secuur en met geduld, waardoor de Leiderdorpers de voorsprong vasthielden tot de rust: de kleedkamers werden opgezocht met een stand van 8 – 12.

Verdediging baart kunst

De bespreking tijdens de rust stond in het teken van één opdracht:  niet verslappen. Daar werd voor de helft gehoor aan gegeven. De aanval miste scherpte in het tweede part. Maar Coach Leo van den Bos zag zijn ploeg wel ijzersterk verdedigen, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eindstand: 12 – 16.

Weerzien met Meervogels

Velocitas loopt 3 punten uit op Die Haghe en komt nu op gelijk hoogte met VEO. De laatste wedstrijd voor de seizoensonderbreking is tegen Meervogels. Dat wordt een pittige: de eerste ontmoeting eindigde in 12 – 18 voor de ploeg uit Zoetermeer. Hopelijk is Velocitas aanstaande zaterdag het team dat de vleugels heeft.

Omslagfoto: Frans van Herwijnen (archief).

Scroll naar boven