Velocitas zet overwinningstrend voort

“Het duurt vast niet lang meer voordat we internationaal terrein gaan veroveren!”, grapte het eerste team van Velocitas. Afgelopen zaterdag reisden de Leiderdorpers namelijk helemaal af naar het hoge noorden. In het Friese dorpje Britsum vond er een spannende pot korfbal plaats. Hoewel het balletje soms de andere kant op leek te rollen, wist Velocitas toch twee punten mee terug te nemen naar Leiderdorp.

Op de afsluitdijk moest de auto toch echt even aan de kant gezet worden. Want ja, hoe vaak kom je hier nou als Leiderdorper? Enkele minuten en foto’s later kon de reis voortgezet worden. Aangekomen bij de thuishaven van tegenstanders CSL 1 was Velocitas ook nog even ontdaan van de Friese uitspraken waarmee ze omringd werden. Gelukkig liggen de wortels van begeleider Joke de Boer in Friesland en kon zij fungeren als tolk.

Na de autorit barstten de Leiderdorpers van de energie. Dat was terug te zien in het spel. Velocitas begon erg scherp. Al snel werd er een voorsprong opgebouwd en nog sneller werd deze flink uitgebreid. Toen het rustsignaal klonk stond er een stand van 4-10 op het scorebord. Velocitas leekde winst met gemak op zak te hebben. Dat was tegen verwachtingen in. De vorige wedstrijd tegen CSL werd namelijk met slechts twee punten verschil gewonnen.

Alleen de gele korven verraden dat deze foto na 1964 genomen is.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Nu was het niet Velocitas maar CSL die zich van haar beste kant liet zien. Na een paar keer knipperen met de ogen stond er ineens een stand van 9-10 op het bord. Even schrikken, maar de Leiderdorpers lieten zich niet uit het veld slaan. De voorsprong wist Velocitas te behouden, maar het bleef spannend tot de laatste minuut. De eindstand werd 12-15. Velocitas kan opgelucht twee punten bij het puntensaldo in het klassement optellen. Daarmee nemen ze nog steeds de koppositie in.