Velocitas zet puntjes op de i bij Leiderdorps Dictee

Woensdag 11 oktober hebben 8 mensen van Velocitas meegedaan aan het Leiderdorps Dictee. De inzet was hoog: zou Velocitas de redelijk onverwachte titel van vorig jaar kunnen prolongeren?

De tremateams

Iedereen speelt voor zichzelf, maar ook was iedereen ingedeeld in 2 teams voor Velocitas. Team 1 bestond uit Lida van Poelgeest, Mieke Baasten, Naomi Linder-van Poelgeest en Valerie uit de C2. Team 2 bestond uit Sten van Poelgeest, Ivar van Driel, Joke de Boer-Postma en invaller Olga van Vliet, omdat Paul Hüsken ziek was. De titel van het dictee was: ‘laat Leiderdorp likkebaarden’. Het was een verhaal over Heel Holland Bakt met een idee om een nieuw Leiderdorps minigebakje te maken.

Eerlijkheid duurt het langst

Na een uur zwoegen op woorden zoals exhaustieve, arren, moede en confiseur werden alle zinnen besproken moest iedere deelnemer zijn eigen dictee nakijken. Bij de een viel het mee, bij de ander tegen. De beste 3 van ieder team moesten de fouten bij elkaar optellen, en allebei de 2 Velocitas teams hadden 79 fouten. Helaas zijn we beter in spelling dan in rekenen, want bij 1 team hadden we doorgegeven dat we 69 punten hadden 😯.

Tegen de tijd dat dat team de prijs in ontvangst mocht nemen waren we er gelukkig al achter gekomen dat we een foutje hadden gemaakt. We hebben vriendelijk bedankt voor de eer en werden meteen geprezen om onze eerlijkheid. We gaan ervan uit dat we met de 2 teams gedeelde 2e zijn geworden en dat is al een hele prestatie!

Sten, Stond, Staande ovatie

Wat ook nog heel belangrijk is, is dat Sten 3e is geworden van de Leiderdorpse kandidaten, wat heel knap is met zoveel deelnemers! Het was een ontzettend leuke avond en volgend jaar doen we graag weer mee!

Scroll naar boven