Velocitastoernooi 2018: een verslag in cijfers

Zo. Het Velocitastoernooi zit er voor dit jaar weer op. 3 dagen lang stond het terrein van Velocitas in het teken van maar één ding: organiseren, uitvoeren en opruimen van de 42e editie van ons toernooi. Hoeveel voeten dat in de aarde heeft gehad? Hieronder lees je de cijfers terug. 
(Omslagfoto: Willem Zwanenburg).

1 drone

Het Internationale Velocitastoernooi 2018 was een bedoening van jewelste. De 42e editie is de drukst bezochte editie ooit, zelfs onze burgemeester kwam een kijkje nemen.

Al die bedrijvigheid ziet er van bovenaf een stuk rustiger uit dan wanneer je er zelf onderdeel van van uitmaakt. Paul Onderwater klom in de hoogste boom die hij kon vinden en maakte onderstaande fantastische beelden. 

Dat de tenten de stortbuien hebben doorstaan is geen wonder, maar het vakkundige werk van Ton van Bemmelen Sports, die er vakkundig voor zorgde dat op vrijdagmiddag iedereen een slaapplaats had. 

3 keer de jeugd in de mix

Op vrijdagavond begon het feestje eigenlijk al. Onze B-, C- en D-teams speelden een mixtoernooi, aangevuld met teams uit Engeland. 

Om 20:00 uur speelden onze helden van de G een wedstrijd samen met en tegen de  Velocitas All-Stars. Ongelofelijk maar waar: de wedstrijd eindigde net zoals vorig jaar in een gelijk spel. 

Nederlandse én Engelse jeugd nemen het tegen elkaar op tijdens het mixtoernooi (Foto: Frans van Herwijnen).

151 wedstrijden

Er werden ongeveer 151 wedstrijden gespeeld op de velden van Velocitas én Alecto. Onze buur was zo vriendelijk om een veld ter beschikking te stellen, zodat al die teams uit onder andere Engeland en Duitsland allemaal aan de bak konden. 

Dat gebeurde onder leiding van een klein leger aan scheidsrechters. Soms was dat op kunstgras, maar vaak genoeg bleek een modderige ondergrond een vruchtbare voedingsbodem voor heel wat korfbalplezier te zijn.

De modderige ondergrond bleek een vruchtbare bodem voor heel veel korfbalplezier (foto: Frans van Herwijnen). 

Mercedes-Benz Cup

Toch, per poule kan er uiteindelijk maar één team de winnaar zijn. Bij de A-junioren ging Ondo A1 er met de winst vandoor. In de hoogste seniorenpoule werd er gestreden voor de wisselbeker: de jaarlijkse Mercedes-Benz Cup.

Voor aankomend jaar hoeven we de beker niet van heinde en ver op te halen: Velocitas 1 stond aan het einde van de dag overtuigend op 1, waardoor de beker met de kleine oren gewoon in de kantine van Velocitas blijft staan.

Met de winst prolongeert Velocitas zijn eigen wisselbokaal, omdat het vorig jaar ook al als sterkste voor de dag kam.

Debby Halvemaan en Christel Zwanenburg wonnen met Velocitas 1 voor de tweede keer op rij de Mercedes-Benz Cup (Foto: Willem Zwanenburg).

478 barbecuers

478 mensen schepten een bordje op tijdens de jaarlijkse VelocitasBBQ. Onze inmiddels ervaren BBQ-equippe draaiden duizenden stokjes en stukjes vlees. 

De BBQ zag zwart van de mensen én de houtskool (foto: Siebe Schuemie).

2 DJ’s

DJ’s Timo en Lars hadden bijna een hele dag nodig om alle spullen van Desound Events (die kosteloos ter beschikking werden gesteld) op te bouwen.

De geïnvesteerde tijd bleek rendabel: op zaterdagavond ging het dak eraf en danste een volle kantine op muziek van nu, toen en tijdloos. We proberen het DJ-Duo alvast te boeken voor volgend jaar, voordat ze aan de weg timmeren in luxe nachtclubs op Ibiza.

Bekijk op GIPHY

400+ foto’s

Ze zijn onmisbaar voor ons programmaboekje, website, nieuwsbrief & social media: onze fotografen Frans & Willem. Met zijn tweeën maakten ze meer dan 400 foto’s, waarmee het nagenieten een stuk visueler wordt. Die afbeeldingen komen zo snel mogelijk jullie kant op, een kleine selectie is al gebruikt voor dit bericht en de kranten. 

Ook de Engelsen leven met het motto van de fotograaf: niet geschoten is altijd mis (Foto: Willem Zwanenburg). 

100+ vrijwilligers

Misschien wel het meest indrukwekkende getal is de hoeveelheid vrijwiligers die dit jaar hebben bijgedragen om het toernooi een succes te maken. Als je alle commissies, vrijwilligers, scheidsrechters en toegestroomde hulp bij elkaar optelt, kom je al snel op 100 mensen die een steentje bijdragen. Een indrukwekkend aantal.

Bekijk op GIPHY

Het is soms echt ongelofelijk hoeveel tijd sommige mensen in onze mooie club steken. Dat vinden we allesbehalve vanzelfsprekend, dus bij deze:

Ontzettend bedankt en hopelijk tot volgend jaar!