Allemaal instappen in de bus

Velokamp ’23, daar gaan ze

Als alles goed gaat, gaan we dit jaar weer op kamp“, kun je lezen op onze kamppagina. Zoals je aan de omslagfoto kunt zien, ging alles goed. Onze jeugd van acht tot en met zeventien jaar ging vandaag, samen met de begeleiders, op weg naar Eersel. En, zoals de buschauffeur van Van Gompel zei: “Zelfs het weer zit mee.

Het weer zit mee

Voor de ouders waarvan de kinderen zich afvroegen, of de bus wel airco heeft, het antwoord is ja. “Alleen“, legde de chauffeur voor vertrek uit, “hij koelt nog niet veel. Dat komt pas als we rijden. Maar ik heb ‘m alvast aangezet, zodat ze weten dat ‘ie er is.

Vakantie, ook voor ouders

Zoals ieder jaar bij het vertrek naar het Velokamp was het beregezellig bij Velocitas. Het is altijd een mooi moment om zo aan het begin van de zomervakantie de vakantieplannen met elkaar te delen.

Voor sommige ouders begint die vakantie vandaag: een weekje zonder kinderen! Andere ouders vertrouwden de Velopress toe, dat er helaas een week klussen op het programma staat. Geen beter moment voor het verven van kinderkamers dan wanneer de kinderen een week weg zijn. En sommige kinderen hebben geluk: omdat hun broertje(s) en/of zusje(s) op kamp zijn, krijgen zij een week extra aandacht.

Binnen was het lekker koel

Wel mee, niet mee, of strafcorvee?

Aangekomen bij Velocitas mochten de kampgangers aan het rad van fortuin draaien. Of onfortuin. Want ze mochten “Wel mee”, “Niet mee”, of kwamen op de lijst “Wel mee, strafcorvee”. Uiteraard mocht iedereen mee. Wie er allemaal met strafcorvee op zak op reis gingen, hoor je over een week als ze hun verhalen vertellen.

Wel mee, niet mee, of strafcorvee?

Toen het signaal werd gegeven om naar de bus te gaan, leek het even alsof de Avond4Daagse weer startte. Maar gelukkig hoefde men in de hitte van vandaag maar een klein stukje naar de bus te wandelen.

Wandelen naar de bus

Langzaam vulde de bus zich met jeugd.

Een lege bus
Een volle bus

De begeleiding heeft er dit jaar ook weer zin in, en is herkenbaar aan hun petjes.

#zinin (foto: Frans van Herwijnen)

En daar gingen ze.

Niet vergeten kaartjes te sturen!

Daahaag!
Scroll naar boven