Verslag Walking korfball 10 september

Tijdens de beweegdag van het ouderenfonds bij Alecto vond ook de eerste Walking Korfbal clinic plaats. Het weer was droog en de temperatuur zeer aangenaam.

De clinic werd gegeven door Joop Kols van het ouderenfonds en er hadden zich vijf Velocitas leden aangemeld voor deze activiteit.

Aanvang: 1200 uur. Een aantal waren al iets eerder gekomen om te kijken wat de beweegdag nog meer te bieden had. Na een kopje koffie bewogen we ons naar het veld.

Wij zijn: Rien, Wil, Gerard, Lida, Ria, Femmy, Ine, Paul Robbert. Tijdens onze eerste oefening kwamen er nog eens vijf spontane deelnemers waardoor we uiteindelijk met een best wel grote groep waren.

Naast dat er gekorfbald werd deden we ook veel oog/been coördinatie en hersenoefeningen. Gelukkig mocht er ook gewoon gekorfbald worden. Nou ja gewoon:

Bij walking korfbal speel je op de aspirantenpaal (drie meter).  Verdedigd bestaat niet, je mag niet lopen met de bal en je wordt afgefloten als je rent. Het is veld bestaat uit 1 vak met twee korven en je speelt vier tegen vier. Hoeveel mannen/vrouwen er mee doen is onbelangrijk.

Er waren twee niet korfballers bij en ook zij snapten het spelletjes vrij snel.

Na een uur hard wandelen was het al weer voorbij. Er is veel gelachen. Wat Velocitas hier verder mee gaat wordt in de volgende bestuursvergadering besproken. Maar de aanwezigen waren erg enthousiast.

Femmy van Wezel

Scroll naar boven