Vier keer goud voor Velocitas

Foto’s: Frans van Herwijnen

Gisteren had de felbegeerde kampioensbeker van Velocitas het druk. Vlak voor de welverdiende zomervakantie, werden maar liefst vier teams bekroond tot kampioen: Senioren 8, C3, E1 en E5. 

Senioren 8
De spelers van het achtste team kennen hun eigen krachten niet. Toen de scheidsrechter na de overwinning van vorige week influisterde dat de volgende wedstrijd zou gaan om die gouden plak dachten de spelers van 8 dat er een grapje gemaakt werd. Na een aantal wedstrijden waar er naast de punten gegrepen werd, had het achtste het kampioenschap immers al op hun buik geschreven. De kampioenswedstrijd verliep eigenlijk precies als de rest van de competitie: hardwerkend maar een tikkeltje moeizaam. Toen Velocitas eenmaal de bal een paar keer achter elkaar soepeltjes de korf in wierp, was de overwinning, en daarmee het veldkampioenschap een feit.

C3
Velocitas C3 had deze voorjaarscompetitie een ietwat aparte tactiek. In het begin van de reeks wedstrijden deden ze het wat rustig aan, om vervolgens in de volle aanval te gaan. Met een verloren wedstrijd, en twee magere overwinningen zette Velocitas de tegenstanders op minder scherp. Dit was de kans om toe te slaan. De laatste wedstrijden werden dan ook op een talentvolle manier ruimschoots gewonnen. Het kampioenschap werd binnengesleept door middel van een prachtige einduitslag van 12-4.

E1
Een overwinning met een hele grote ‘o’. De kleine hummeltjes van de E1 barsten van het korfbaltalent. Dit jaar hebben zij een uniek resultaat neergezet: niet één, niet twee, maar drie keer kampioen. Met een overtuigende overwinning van maar liefst 19-4 sloot de E1 het jaar afgelopen zaterdag af in stijl.

E5
Voor de E5 was het billenknijpen. Ze speelden namelijk tegen Madjoe E4, die stond te loeren op het veroveren van de eerste plek in de ranglijst. Een overwinning zou het kampioenschap voor Velocitas sowieso veilig stellen. Verliezen mocht Velocitas met maximaal drie punten verschil. De E5 houdt blijkbaar van uitdaging, en koos voor de moeilijke weg. Velocitas verloor de wedstrijd, alsof het allemaal precies van tevoren uitgekiend was, met 6-9. Precies genoeg voor die gouden medailles.

Scroll naar boven