Vooruitblik: Velocitas in de overgangsklasse

Velocitas in de overgangsklasse.

Leo van den Bos

Het gaan dan echt bijna gebeuren: Velocitas 1 begint na het succes van vorig jaar aan het avontuur in de overgangsklasse. Wat we kunnen verwachten? Coach Leo van den Bos blikt vooruit.

De indeling is inmiddels bekend en dat is een pittige! Dat hadden we ook niet anders verwacht, gelukkig met een derby en een aantal regio krakers hoeven we minder op reis dan vorig jaar in de eerste klasse. Een andere wereld! Ploegen die elkaar goed kennen, waarvan sommige ook op het hoogste niveau ooit tegen elkaar uitkwamen en Velocitas een vreemde eend in de bijt zullen vinden.

Nou waren er vorig jaar in de eerste klasse ook wel teams die ons als het lelijke eendje beschouwde maar het moet gezegd, dit is andere koek! Afgezien van dit feit zullen we onszelf zo min mogelijk druk opleggen, het eerste doel is de selectie proberen weer zo fit mogelijk te krijgen zodat we de strijd onbevangen aan kunnen gaan. 

Het stoppen van Pieter en Kevin is natuurlijk een aderlating, maar we mogen ook  twee nieuwe leden verwelkomen. De misschien wel bekende Marc Schipaanboord komt over van Crescendo en Nick van der Zee heeft de overstap van GKV uit Den-Haag willen maken, wij zien hen als een welkome versterking. De laatstgenoemde zeer bewegelijke atletische speler met Antilliaanse roots, wist het ons vorig jaar vooral verdedigend erg lastig te maken en mag dit nu mede voor Velocitas proberen tot uiting te brengen.

Pieter Paardekoper neemt afscheid van Velocitas 1 (Foto: Frans van Herwijnen).


Dan de tegenstanders. We starten thuis gelijk tegen een titelkandidaat! Het mij welbekende Meervogels uit Zoetermeer komt op bezoek. Kampioen in de zaal en daar naar de Hoofdklasse. Het zag Timo de Wit noodgedwongen stoppen, wat jammer is want het was een genot om naar deze speler te kijken. Terugkerend Jaimy Roos na avonturen Deetos en Die Haghe, Lars Ottevanger die recent voor Tempo speelde en dan nog wat er al in huis was. Zeer degelijke gevarieerde dames en een trainer met ervaring bij Top 2 en Deetos. We gaan het zien.

Het tweede duel zal tegen het bekende Futura uit zijn. Misschien een geluk dat er een aantal gestopt zouden zijn en de opvolging bij Futura nihil is, moet gezegd dat we vorig jaar zaal kansloos geweest zijn tegen deze ploeg.

Dan BEP. Ook in de zaal een opponent waar Wim Schaap inmiddels een nieuw avontuur is begonnen. Een leuk weerzien voor vele binnen Velocitas. Maar Wim kent ons natuurlijk goed en zal erop gebrand zijn van Velocitas te winnen.

“Wim kent ons natuurlijk goed en zal erop gebrand zijn van Velocitas te winnen”

Leo van den Bos

KVA uit Amstelveen komt in de vierde ronde naar Leiderdorp, zag ze de beslissingswedstrijd tegen KVS winnen waardoor laatstgenoemde degradeerde, een stugge geroutineerde ploeg met Noord Hollands fanatisme.

De vijfde ronde mogen we voor de derby tegen Pernix.  Zij die zich de laatste jaren in de top van de overgangsklasse weten te nestelen, punten cadeau zullen we zeker niet krijgen.

Velocita tegen Futura in de zaal 2017
Tegenstander Futura is voor Velocitas geen onbekende (foto: Frans van Herwijnen).

De zesde ronde gaan we naar Die Haghe. Het zag een hoop spelers verkassen maar blijft een roemruchte Haagse club met nieuw aan het roer de succesvolle ex Futura trainer Erwin Disselkoter, hij kent Velocitas goed. Door de nieuwe competitie opzet spelen we voor de zaal tevens de eerste return bij Meervogels, dan maar eens kijken hoe de wereld er uitziet bij de start van het zaalseizoen.

Tot snel!

Leo.

Scroll naar boven