Wedstrijdverslag en foto’s 27 maart

Op zaterdag 27 maart 2021 waren bij Velocitas onderlinge wedstrijden tussen (jeugd)teams georganiseerd. Marc Biermann schreef een verslag van een van die wedstrijden: de E1&2 tegen de D2.

Een foto-impressie van enkele andere wedstrijden volgt na het wedstrijdverslag.

Eindelijk weer een echte wedstrijd

Waar de meeste sporters sinds oktober hun geliefde spelletje niet meer in georganiseerd verband mochten beoefenen, hadden de kids nog het geluk dat ze mochten blijven trainen. Aanvankelijk zelfs in de zaal, maar na de vervroegde kerstvakantie moesten we vanaf januari buiten trainen op ons mooie complex. Hoewel het soms echt koud was, zag je dat niet terug in een lagere opkomst. Iedere dinsdag staan er zo’n 18 E-kids weer te popelen om te trainen, goed aangekleed en soms met handschoenen, maar ze zijn er wel!

Zaterdag, korfbaldag

Voor de tweede training zijn we uitgeweken naar de zaterdag. De Kangoeroes hadden dat plan al eerder opgevat en wij zijn gevolgd. Na ons nog andere jeugdteams: lekker overdag, vaak in de zon en veel enthousiaste kids op de velden. Als je dan het terrein op loopt dan krijg je weer dat lekkere “zaterdag, korfbaldag” gevoel. Maar helaas ontbreekt nog steeds het trotse publiek en natuurlijk de tegenstanders. Nooit gedacht dat je tegenstanders zo kon missen.

Op de zaterdagen hebben we ook nog wel mixwedstrijden binnen de eigen jeugdklasse gespeeld. Hoewel het nog wel voelde als een trainingspartijtje, maar dan in je Velocitas shirt, merkte je wel dat het fanatisme weer aangewakkerd werd: een hele wedstrijd spelen en die proberen te winnen, zonder dat de ploegen tussendoor door elkaar gehusseld werden.

Wedstrijdspanning!

Een logische vervolgstap was een wedstrijd tegen een team uit een hogere jeugdklasse; het niveau waarop we het komend seizoen moeten gaan doen. Gelukkig had de Technische Commissie dergelijke wedstrijden gepland op 27 maart en sinds lange tijd was er iets dat we al lang niet meer gevoeld hadden: wedstrijdspanning!

De E-kids hebben tot nog toe nog alleen éénvakskorfbal gespeeld in viertallen, maar als je tegen de D2 gaat spelen, dan moet er dus ook voor het eerst in 2 vakken gespeeld worden en bovendien zijn er meer kids nodig. Gelukkig wilde de E2 graag bijspringen en dat was maar goed ook want op de wedstrijddag miste de D2 maar liefst 4 spelers. Even waren we bang dat de echte wedstrijd sinds lange tijd toch niet door kon gaan en de teleurstelling was merkbaar bij de E1, maar de kids van de E2 wilden ook wel bij de D2 invallen.

Broeder/zustertwist

Als trainers waren we vooral benieuwd hoe het zou gaan tegen de grotere D-kids, maar er was nog een niet te onderschatten detail: het bleek een grote broeder/zustertwist. Hannah, Linde en Storm uit de E1 moesten het nu opnemen tegen hun grotere zus (Floor) en broers (Jelmer en Diesel). En dat Floor Hannahs grote zus is, dat heeft Hannah gemerkt! Zo heeft Hannah ook eens ervaren wat haar tegenstanders normaal tegen haar te verduren hebben. In het begin had ze het wel moeilijk met Floors lengte, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. Storm had zijn broer Diesel als directe tegenstander en toen Linde in de tweede helft als jongen ging spelen stond ze opeens ook tegenover haar broer Jelmer.

In de eerste helft werd er niet zoveel gescoord (2-2 rust). De middenlijn was toch wel een obstakel voor de ploeg die gewend is om in 1 vak counterkorfbal te spelen. Van die snelle omschakeling profiteerden ze wel toen bij het uitverdedigen de bal onderschept werd met een doelpunt tot gevolg. Na die gelijkmaker (3-3) liep de E1 met hulp van Milou (3-5) en Kyan (3-6) uit tot de eindstand 3-7.

Leuk!

Het was leuk om eindelijk weer een echte wedstrijd te spelen én te coachen. Want niet alleen de kids zijn fanatiek, ook hun trainers. En dan zouden we bijna onze fanatieke (doch immer keurige) trouwe toeschouwers vergeten; om hen ook een beetje van de sfeer te laten proeven wilde Fabienne wel de media-moeder zijn en heeft zij een erg leuk filmpje van de wedstrijd (op magisto.com, opent in nieuw venster) gemaakt.

Marc,

samen met Michaël trotse trainers van de E1

Blije E1-spelers en hun trotse trainers, foto: Fabiënne Wessels

Foto-impressie

Niet alleen de D2 en de E-teams speelden op 27 maart een wedstrijd. Het volledige programma zag er zo uit:

10:00C1B2
11:00E3E4
11:00E1/E2D2
12:30D1C2
12:30B1A2
13:30B3A3
13:30A1S3
Het wedstrijdprogramma van 27 maart 2021

Hierna volgen enkele foto’s van deze wedstrijden.

Schot! (wedstrijd B1-A2), foto: Roy Mahadew
Aanval (wedstrijd A1-S3), foto: Roy Mahadew
Reboundduel (wedstrijd A1-S3), foto: Roy Mahadew

De komende weken worden nog allerlei sportieve activiteiten georganiseerd. Houd de berichten in de Velopress en de website en sociale media in de gaten.

Scroll naar boven