Wedstrijdverslag SDO (H) D1 – Velocitas D3

De website van Velocitas meldde het al: “Terwijl sommige teams nog aan begin staan van de competitie, heeft de E1 er de helft al op zitten.” Inderdaad begon op zaterdag 23 september 2017 pas de competitie voor de D3. De eerste twee thuiswedstrijden waren door de overvloedige regenval afgelast. Het was voor de meeste spelers ook de eerste wedstrijd in het tweevakskorfbal. Spannend, en sowieso een traktatie na afloop waard.

In Hillegom had men prima weer geregeld, en een scheidsrechter die vriendelijk uitlegde waarom hij floot. Heerlijk in het zonnetje konden de ouders en coaches Sabrina en Remco het team daarom zien schitteren. Rein, Dinand, Hannah en invaller Tara startten in de aanval. Jasper, Tycho, Julie en Laura verdedigden.

Meteen al in de eerste aanval verraste Velocitas zichzelf en SDO: Tara kreeg een kansje onder de korf. Aanvoerder Rein lette even later bij het uitverdedigen goed op, en gaf Dinand een kans om de score te openen. 0-1 werd het echter pas via een doorloopbal van Tara. Dinand speelde haar goed aan. Rein maakte er in de 10e minuut van afstand 0-2 van. Net voordat er op 12,5 minuut gewisseld werd, kwam SDO door een strafworp terug tot 1-2.

Jette kwam er bij de wissel in voor Tara. Velocitas bleef het scherpere en beter samenspelende team. Nadat Jasper een kansje miste, kreeg Julie de bal. Zij miste niet: 1-3. Jasper bleef het ook proberen, en zorgde voor de 1-4 (na een schot van Tycho) en de 1-5 (na een kansje van Julie). SDO en daarna Tycho brachten de ruststand op 2-6.

In de tweede helft kwam Tara voor Laura in het veld. Dinand zorgde binnen een minuut voor 2-7. Hij werd goed aangespeeld door Hannah. Dinand zorgde er vervolgens voor dat Rein uit een kansje bij de korf kon scoren. Hannah maakte er van afstand 2-9 van. Bij de wissel verving Laura Julie.

Er waren nu nog twee doelpunten nodig voor de 3 oktoberstand. Tycho maakte uit een vrije worp de “oktober” van Velocitas vol. SDO bracht de eindstand op 3-10. Bijna was het nog 3-11 geworden, maar ook nadat ze hem mocht overnemen ging Tara’s strafworp over.

Velocitas D3 mag met trots terugkijken op deze eerste wedstrijd, en vol goede moed uitkijken naar de volgende wedstrijd. Op 7 oktober staat de uitwedstrijd tegen de huidige hekkensluiter Madjoe D5 op het programma.

Scroll naar boven