Wie zijn deze nieuwe Velocitasleden?

Het zijn… Roos, Ali, Marc en Rembrandt! Ze lopen ondertussen al twee weken in het shirt van Velocitas rond. We stellen het viertal graag even aan je voor.

Roos

Roos is een echte Leiderdorpse en woont naast de Houtkamp. Roos begon jaren geleden bij Sporting Trigon, nadat ze onze buren tegenkwam tijdens een promotie met Koninginnedag.

Nu verdedigt Roos de kleuren van Velocitas én haar eigen dorp. Bij de A2 is ze in ieder geval al helemaal geïntegreerd, want ze doet er net zo lang over om de kleedkamer uit te komen als de rest van de A2-dames.

Roos (rechts) heeft het al erg naar haar zin bij Velocitas, maar voor de zekerheid houdt ze toch nog even een vinger aan de pols.

Het wordt een druk jaartje voor Roos, die ook nog eens examen doet op de HAVO dit jaar. ‘Maar het team is super leuk, dus dat komt vast helemaal goed!’, aldus een bloedfanatieke Roos. Als ze net zo snel leert als dat ze rent tijdens de wedstrijden van de A2, dan twijfelen wij daar geen seconde aan.  

Ali

Het was even schrikken toen Ali ineens in een basketbaltenue in de Bloemerdhal stond. Niet dat hij basketballen niet waardeert, maar hij dacht toch echt Velocitas 3 te coachen aankomend seizoen.

Gelukkig was het misverstand snel geklaard en kon er eindelijk gestart worden met de drill praktijken die Ali ‘trainen’ noemt.  Dat begon al op een vroege zaterdagochtend, voor de klok van 10. Kijk, dan maak je een mooie binnenkomer bij Velocitas. De spelers van senioren 3 en 4 reageerden uiteraard dolenthousiast op de training.

Ali’s motto tijdens de conditietrainingen: niet tegendribbelen.

Er gaan trouwens geruchten dat hij dit alleen maar doet om indruk te maken op een bepaalde speelster van Velocitas 1. ‘Wahnsinn’, aldus de leraar Duits, die nu toch een beetje begint te blozen.

Ali vindt dat het korfbalspel allemaal wel wat mannelijker mag. ‘Ik speel bij RSKV Erasmus in het tweede, en daar beginnen we steevast met een duikoefening naar de bal.’ Of die potentiële kopstoten niet gevaarlijk zijn? ‘Dat hecht juist’, volgens Ali.

Marc

Marc begon op de tennisbaan, kwam via zijn broer bij Crescendo terecht en heeft nu, na jarenlang de kat (lees: Lisa) uit de boom kijken, gekozen voor het shirt van Velocitas. Gezien de foto die Marc heeft ingestuurd, is het nog even afwachten of Marc dat shirtje ook zelfstandig aan weet te trekken.

Lekker serieus, daar houden we van bij Velocitas.

De 21-jarige Leidenaar speelt nu in het 3e van Velocitas. Naast zijn studie Bedrijfseconomie transporteert (lees: rijdt) hij leaseauto’s van A naar Bestemming bereikt.

Waarom hij voor Velocitas kiest? De gezelligheid natuurlijk. Dat Marc ook een prima potje kan ballen is voor ons een hele leuke bijzaak.

Rembrandt

Rembrandt speelde vorig jaar nog tegen de A3 van Velocitas in het shirt van Crescendo, maar wist te overtuigen en speelde zichzelf in de A2. Na amper 2 weken laat hij daar al zien dat de naam Rembrandt niet alleen voor kunstenaars met verf is weggelegd. Zijn befaamde omdraaibal heeft al punten voor Velocitas opgeleverd.

Deze goedschikse lach heeft al heel wat tegenstanders de stuipen op het lijf gejaagd.

Naast korfbal maakt Rembrandt ook muziek. We hopen op een blaasinstrument, want de A2-nieuwkomer fietst voor elke training vanuit Oegstgeest naar Leiderdorp. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij dat hij daar de puf voor heeft. Roos, Ali, Marc & Rembrandt: heel veel plezier bij Velocitas toegewenst! Ben jij ook nieuw en wil je je introduceren? Stuur dan een mailtje naar velopress@sv-velocitas.nl.

Scroll naar boven